Търсете в книжарниците

 • Стихосбирката - кутия съдържа 40 поетични картички с образите на 40 кукли – сътворени от Жени Костадинова.
  Чрез словото и багрите, с ръцете и сърцето си поетесата търси различните лица на Жената...
 • ...Чудотворката... Очакващата... Тихата...
  Властната... Красивата... Молещата се...
  Ангелогласната...
 • Коя си Ти?
  Прочети и предай нататък!
  Всеки „стих в кутията” носи тайнствен отпечатък...
 • Тази книга е издадена със съдействието на фондация „Искам бебе”.
  Приходите от продажбата й ще бъдат дарени на семейство за зачеване инвитро.
ПАРТНЬОРИ
 

ПОЕЗИЯТА... ЕЗИКЪТ НА ДУШАТА

 
 

...Стихът е моята изповед. Той успокоява душата ми, изпразва ума ми, прощава ми. Не знам как се ражда – изневиделица връхлита, зазвучава в главата и кара ръката да пише. Ако не го запише, той отлита. Всъщност какво от това, че безследно ще изчезне? Не е ли суета лудостта ни да слугуваме на стиха, който ни буди посред нощ, запява, докато работим или крачим по улиците? И мира не ни дава, докато не го изкараме от себе си, докато не го родим?

Не знам. Знам, че моите поетични изповеди приличат на много други – незаписани и непрочетени. Знам, че много хора откриват своите неродени стихове в родената от други поезия. И това им носи наслада. Или поне съзерцание и утеха.

Пожелавам хубави мигове на всеки, който реши да се докосне до моите стихове...

 

„СЛАДКО ОТ СМОКИНИ”

Издадена: 2008 г

 
Издателство: „Весела Люцканова”, София
С подкрепата на:„100 грама сладки”, „BAUMIT” и „Prego”
Цветни илюстрации: Георги Лечев
Страници:110
Цена: 6.00 лв.
Премиера:6 ноември 2008, Галерия „Кръг +”, София
виж стиховете ТУК
 

Книгата е отпечатана с подкрепата на „Мис Каприз”, „Баумит” и „100 грама сладки”.

Аромати, звуци, спомени...


Има неща в този живот, които остават. Дребни, незначителни на пръв поглед, ала по-вечни от онези, Големите, към които непрекъснато се стремим. Докато вървим по пътя на своето овечностяване, докато играем своите главни роли, ни съпътстват малки неща, безразлични към времето: аромати, звуци, спомени. Те имат такава мощ да ни въздействат, че ако сме честни, ще им отдадем дължимата почит. Защото ароматите, звуците и спомените ни надживяват – ние си отиваме, те - ОСТАВАТ.

Като сладкото от смокини на баба...

Като мушкатото, виното и хляба...

Като песента на врабците, славеите и щурците...

„17 ЦВЯТА ЛЮБОВ”

Издадена: 2007 г.

 
С подкрепата на:ДКИ „Двореца-Балчик” и „Старосел”
Издателство: „Анго-бой”, София
Илюстрации: Георги Лечев
Страници: 100
Цена:6.00 лв.
Премиера:17 септември 2007 г.
галерия „Кръг +”, София  
виж стиховете ТУК
 


Писма до сънищата на другия


Когато любовта идва внезапно, човек застава между земята и небето, между ада и рая, и мъчно разбира къде точно се намира. Когато пише любовни стихове, поетът се среща и с ангела, и с дявола, без дори да ги е виждал.

Аз познавам стиховете на Жени Костадинова, писах в „Новия Пулс” за първата й стихосбирка „Съчки за огън” и това ми дава известно основание да кажа, че тя отново е в подобно състояние. Новите й творби, събрани под покрива на заглавието „17 цвята” показват не само, че е талантлива поетеса, но и упорито търсеща себе си. Тези 17 цвята на нейните видения създават една седемнадесетцветна дъга. Такава дъга още никой нито е виждал, нито е чувал, но когато човек е влюбен, може сам да си измисля какви ли не чудеса, както е в случая.

Тази книга, белязана със 17-те цвята на любовта и поезията, е един лиричен дневник, писан след красиви срещи и романтични раздели. Познавам това състояние на душата, затова я разбирам. От всеки поглед избухва пожар, от всеки изпуснат миг се чува вик на нещо неуловимо и необяснимо. Всяко стихотворение е писмо, изпратено до сънищата на другия. То може никога да не достигне до посочения адрес, но ще докосне сърцата на тези, които знаят как да обичат.

Поезията на Жени Костадинова е това, което започва от любовта и след любовта. Сама по себе си поезията е любов. Тя умее да съпреживява всичко, което я зове и знае, че нищо не е вечно. Красотата се крие в мига, а не в размяната на пръстени. Болката ражда красиви безумия, когато са протегнати две влюбени ръце. Очите приличат на две влюбени вселени, когато търсят други две очи. Измислената любов понякога е по-истинска – когато човек търси нещо повече от любов. Ако няма малко лудост в поезията и любовта, нямаше да бъде написан този лиричен дневник.

Жени Костадинова отваря нова страница в своето творчество. Точно сега искам да запомни, че поезията не е кръстословица, а кръст.

И този кръст трябва да се носи цял живот...

Евтим Евтимов

...Веднъж Той ме попита: Любовта има ли цвят? Разбира се, отвърнах, тя е светлина, проявяваща се в хиляди багри, тонове и полутонове. Понякога е фатално лилава, друг път – скандално червена, често - идилично жълта или загадъчно синя... Многоцветна е, когато прелива от щастие! Сива е, когато потъне в самота. Ревността я кара да изглежда черно-бяла – себична, драматична, невъзможна. Но и тогава е красива, и тогава е светлина, макар приглушена от сянката.

Знаеш ли как Аз я виждам през Теб?

Ето така...

Тази книга е издадена с подкрепата на ДКИ „Културен център „Двореца-Балчик” – един от най-посещаваните туристически обекти в България. Последвалият втори тираж е със съдействието на комплекс за вино и туризъм „Старосел”. Благодаря на художника Георги Лечев, че ми предостави прекрасните си творби за илюстрации на стихосбирката.

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

A Blue Flower

© Георги Лечев

     

„СЪЧКИ ЗА ОГЪН”

Издадена: 2002 г.

 
Издателство:„Интервюпрес”, София
С подкрепата на: издателя Валентин Марков
Страници: 40
Корица:Мека
Тираж:Изчерпан
 


Тези стихове са родени от Любовта.

Силна, противоречива, измъчваща...

Дълго мислех, че са си нещо само мое, съкровено и лично,

но осъзнах, че Любовта е извън Времето и Личното преживяване.

Тя е онова, което ни свързва.

Всички...